Nitro

Kawa „aromatyzowana” azotem. Pojawia się w ofertach lokali wraz z kwitnieniem niezapominajek. Znika późną jesienią.

Trochę jak dobrze nalany Guinness.

Sezon na nitro cold brew rozpocząłem Nikaraguą* w kawiarni Kawałek. Gdzie zakończę jeszcze pojęcia nie mam.

* nugat z cointreau

Tekst&fotki/text&photo: http://www.panodespressorysuje.art

Sorry my English or résumé:

Coffee „flavored” with nitrogen. They will appear in the offers of premises along with the blooming of forget-me-nots. It disappears in late fall. It is a bit like well-poured Guinness. I started the nitro cold brew season with Nicaragua* in Kawałek Café. I have no idea where I will finish.

* taste of nougat and cointreau liquer

4 thoughts on “Nitro

  1. Czego to ludzie nie wymyślą… Miałeś jakieś skutki uboczne po tym azocie?

  2. Woland pisze:

    Coś sobie przypominam, kiedyś gdzieś w Polsce, nawet nie pamiętam gdzie, zastanawiało mnie to nitro, ale dałem ciała i zamiast spróbować, sięgnąłem po coś, co znałem, trochę stosując metodę Mamonia, że lubię tylko piosenki, które już znam. Poprawię się, wszak pracowało się kiedyś w Zakładach Azotowych.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s